26 Ocak 2016 Salı

TÜRK KAHVELİ KEK

Kahve severler bu kek tam size göre. Benim kahve ile pek aram yok ama bu sıralar Türk kahvesi içiyorum hem de en sadesinden :) Türk kahvesinin kokusunu çok seviyorum. Bu kekte kahve kullandım ve çok güzel bir aroma kattı. Baktım ki evde malzemelerim bitmiş dedim o zaman sade bir kek yapayım. Herkesin evinde olan malzemeler. Basit malzemelerle de güzel bir iş ortaya çıkabilir.

24 Ocak 2016 Pazar

MERENGLİ BROWNİE


Brownie düşünün üzerinde merengi olsun. Brownie düşünün tereyağı az olsun. Brownie düşünün tadı harika olsun. Bence fazla düşünmeyin ve hemen hayatınızdaki en iyi brownie tarifini yapın :)Yedikçe yediren cinsten. Şuana kadar yediğim en iyi brownie diyebilirim. Üzerini merengli yaptım. Görüntü olarak farklı ve güzel bir lezzet ortaya çıktı.

NARLI PASTA

Bir pasta daha sizlerle. Pasta yapmak biraz uğraştırıcı olsa da onu süslemek en güzel tarafı. Tariflerimin lezzeti kadar görüntüsüne de çok önem veriyorum. Sonuç ise bana mutluluk veriyor. Mutfakta olmak gerçekten harika bir uğraş. Kendinizi iyi hissettiğiniz işi yapın. Bu pastayı yaptıktan sonra kendinizi çok iyi hissedeceksiniz.

2 Ocak 2016 Cumartesi

BROWNİE

Harika bir brownie. Yedikçe yediren cinsten. Şuana kadar yediğim en iyi brownie diyebilirim. Tereyağının azlığı ise paha biçilemez :) 250 gram tereyağı kullanmak yerine 100 gram yeterli geldi bile. Çikolataya olan bağlılığımı zaten biliyorsunuz. Tariflerimin çoğun da çikolata var. Sanırım sizde seviyorsunuz ki bu kadar tarifleri merak ediliyor. Çikolatayı kim sevmez ki? :) Lafı fazla uzatmayayım tarifi merak edenlere gelsin.

ÇİKOLATALI KEK

Minik kekler yapıp çikolataya batırmaya ne dersiniz? Kalan keklerden de hazırlayabileceğiniz bir tarif. Mutfakta hiçbir şey ziyan olmaz. Farklı şekillerde değerlendirebilirsiniz.

ÇİKOLATALI TART

Çikolatalı tatlılara devam. Çikolata hangi tatlıya yakışmaz ki :) Çikolatalı tartı, ister minik kalıplarda isterseniz de büyük tart kalıbında yapabilirsiniz. Tart hamurunda dikkat edilmesi gereken nokta fazla un kullanmamak. Bunun için de tart hamurumuzu yağlı kağıt arasında açıyoruz.

FISTIK EZMESİ

 
Evde kendi ezmenizi yapabilirsiniz. Yakın zaman da fındık ezmesini de deneyeceğim. Yapımı çok kolay ve el oyalamayan bir tarif. Kahvaltı masalarınız da şimdiden yerini alacak bir lezzet. Çocuklarınıza gönül rahatlığı ile yedirebilirsiniz. Doğal ürünlerin olması kadar güzel bir şey var mı? Hazır alınan her şeyde uzun süre dayanması için katkı maddeleri illa ki oluyor. Neler duyuyoruz insanın aklı almıyor. Bu kadar da olur mu dediğimiz şeyleri yiyoruz. Elimizden geldiğince doğal ürünlere yönelmeliyiz.

TUZLU MİNİK KURABİYE

 
Bu soğuk havalarda yapılacak en güzel şeylerden biri mutfakta olmak :) Tuzlu minik kurabiyeleri yemesi bir o kadar zevkli. Minik olduğu için yapım aşaması biraz el oyalasa da sonuç buna değiyor. Kavanoza koyarsanız ilk yaptığınız gün gibi tazeliğini korur.