2 Ocak 2016 Cumartesi

TUZLU MİNİK KURABİYE

 
Bu soğuk havalarda yapılacak en güzel şeylerden biri mutfakta olmak :) Tuzlu minik kurabiyeleri yemesi bir o kadar zevkli. Minik olduğu için yapım aşaması biraz el oyalasa da sonuç buna değiyor. Kavanoza koyarsanız ilk yaptığınız gün gibi tazeliğini korur.

 Malzemeler:
125 gram tereyağı
1 su bardağı zeytinyağı (sıvıyağda olur)
1 çay bardağı çörek otu
1 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta(sarısı üzerine)
1 çay bardağı toz şeker
2 tatlı kaşığı kırmızı biber
3 çorba kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un








Yapılışı:
Bütün malzemeleri karıştırma kabına alın ve yoğurun. Yumuşak bir hamur elde edin. Yoğurduğunuz hamurdan minik parçalar kopartıp yuvarlayın ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısını sürün. 180C önceden ısıtılmış fırında, üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcaklığı çıktıktan sonra kavanoza koyun, böylece tazeliğini koruyacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder