24 Ocak 2016 Pazar

MERENGLİ BROWNİE


Brownie düşünün üzerinde merengi olsun. Brownie düşünün tereyağı az olsun. Brownie düşünün tadı harika olsun. Bence fazla düşünmeyin ve hemen hayatınızdaki en iyi brownie tarifini yapın :)Yedikçe yediren cinsten. Şuana kadar yediğim en iyi brownie diyebilirim. Üzerini merengli yaptım. Görüntü olarak farklı ve güzel bir lezzet ortaya çıktı.


Malzemeler:
100 gram tereyağı
1 su bardağı şeker
300 gram bitter çikolata
1 paket sütlü çikolata iri parçalı
4 yumurta
Ceviz ya da fındık
1 paket vanilya
1 su bardağı un

 Mereng için:
3 yumurta akı
1 çay bardağı pudra şekeri
60 gr bitter çikolata
2 tatlı kaşığı nişasta
2 çay kaşığı elma sirkesi





Yapılışı:
Tereyağını ve bitter çikolatayı ocakta karıştırarak eritin. Yumurta ve şekeri çırpın. Üzerine bitter çikolatalı karışımı ekleyip çırpmaya devam edin. Kuru malzemeleri ekleyin ve tahta kaşıkla karıştırın. Kek kalıbınızın çok büyük olmaması lazım. Kare kullanırsanız çok iyi olur. Ama öyle bir zorunlulukta yok. Yağlı kağıt serdiğiniz kare kek kalıbına karışımı dökün ve 170 C önceden ısıtılmış fırında, kontrollü bir şekilde pişirin. Üzerine mereng ekleyip tekrar fırına vereceğiniz için tam pişirmeyin çünkü mereng karışımını koyup tekrar pişireceğiz. Yaklaşık 15 20 dakika pişirin. Yumurta aklarını kuru bir kaba koyun ve bir tutam tuz atıp mikserle çırpın. Pudra şekerini ekleyin ve 6 dakika iyice çırpın. Çikolata hariç diğer malzemeleri de koyun ve biraz daha çırpın. Çikolata rendesini de ilave edin, karıştırın. Fırından çıkan kekin üzerine dökün. 150 C fırında merengler olana kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder