28 Ekim 2015 Çarşamba

ÇİKOLATALI MOUSSE

Köpük köpük bir lezzet düşünün. Çikolatanın muhteşem lezzeti krema ile buluşuyor ve köpük köpük bir tat ortaya çıkıyor. Yumurta sarısı acaba çiğ kalıyor mu? diye düşünmeyin. Benmari usulü erittiğimiz çikolatanın içine kattığımız için yumurta çiğ kalmıyor. Yapımı kolay yemesi bir o kadar zevkli.

Malzemeler:
180 gram bitter çikolata
65 gram süt
50 gram tereyağı
1 yumurta sarısı
250 ml krema (1 saat öncesinden buzlukta beklet)


 



Yapılışı:
Çikolata, süt, tereyağını bir kaba alın ve benmari usulü eritin. Biraz erimeye başlayınca, yumurta sarısını ekleyin. Karışımı güzelce karıştırdıktan sonra soğumaya bırakın. Kremayı 1 saat öncesinden buzlukta bekletin.  Kremayı bir kaba alın ve iyice çırpın. Katılaştıktan sonra benmari usulü erittiğimiz karışımı dökün ve kremayı söndürmeden çikolatalı karışımı yedirin. Servis kaplarına boşaltın. Buzdolabında soğuduktan sonra meyve ile servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder