4 Temmuz 2015 Cumartesi

MERENGLİ HİNDİSTAN CEVİZLİ TART

 

Hindistan ceviziyle ne yapabilirim düşüncesindeydim. Merengli, çikolatalı güzel bir tatlı hazırlayabilirim dedim ve sonuç harika oldu. Tarifi çok istendi o yüzden hemen yazıyorum. Bu tatlıda önemli nokta yumurtanın aklarını güzel bir şekilde çırpmak. Hindistan cevizini seviyorsanız çok beğeneceğiniz bir lezzet olacak.


Malzemeler:
3 yumurta akı
4 çay bardağı hindistan cevizi
1 çay bardağı şeker
Üzeri için çikolatalı ganaj (üzerine puding, muhallebi hazırlayabilirsiniz )

 


Yapılışı:
Yumurta akını şekerle birlikte iyice çırpın (mereng kıvamına gelene kadar) daha sonra hindistan cevizini dökün karıştırın. Karışımı 18 cm lik kelepçeli kalıba yayın.180 derecelik fırında 20 dakika pişirin. Üzeri için çikolatalı ganaj kullandım. Siz istediğiniz şekilde, ister ganaj istersenizde puding kullanabilirsiniz. Fırından çıkan merengli hindistan cevizinin üzerine sosu dökün. Bir gün dolapta dinlendikten sonra servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder