13 Mart 2015 Cuma

HİNDİSTAN CEVİZLİ KOKO KURABİYE



 Hindistan cevizini seviyorsanız kesinlikle denemeniz gereken bir tarif. Hindistan cevizi çikolata ile buluşunca çok lezzetli oldu. Benim gibi görüntüye de önem veriyorsanız çok şık bir görüntüsü var. Yapımı kolay hemen hazırlayabileceğiniz koko kurabiyenin tarifine gelelim.


Malzemeler:
2 su bardağı hindistan cevizi
1 su bardağı şeker
4 yumurta akı (büyükse 3 yeterli)
80 gr sütlü çikolata
Antep fıstığı








Yapılışı:
Yumurta akını mikserle biraz çırpın daha sonra hindistan cevizi, şekeri de ekleyerek kaşık yardımıyla karıştırın. Ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve yuvarlayın. Yağlı kağıt serili tepsiye hindistan cevizi toplarını yerleştirin. 180 dereceli fırında 20-25 dakika pişirin. Sütlü çikolatayı benmari usulü eritin. Fırından çıkardığınız hindistan cevizli koko kurabiyelerin soğumasını bekleyin. Yağlı kağıdın üzerine bir tatlı kaşığı benmari usulü eritilmiş çikolatadan dökün ve üzerine hindistan cevizli koko kurabiyeleri koyun. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder