22 Mart 2015 Pazar

FINDIKLI KAKAOLU KURABİYE




Harika bir kurabiye tarifi geliyor. Fındıklı kurabiye tarifimi biraz değiştirdim ve bu da çok güzel oldu. Misafirlerinizin hazır zannettiği kurabiyelerin kakaolu ve limonlu hali. Kahvenin yanında kakaolu fındıklı kurabiyeye kim hayır diyebilir ki? Sizde hayır diyemeyenlerdenseniz deneyin derim.


Malzemeler:
110 gr tuzsuz tereyağı
4 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı kakao
1 büyük yumurta (sarısı ve beyazı ayrılmış)
1 paket vanilya
1 tutam tuz
Aldığı kadar un
Limon kabuğu rendesi
Limon suyu(yarım limon)
1 su bardağı irice dövülmüş fındık

Dolgusu için:
Reçel, marmelat

 




Yapılışı:
Yumurta sarısını ve şekeri mikserle biraz çırpın. Tuzsuz tereyağını ve vanilyayı ekleyip mikserle çırpmaya devam edin. Unu, kakaoyu ve tuzu ekleyip yoğurun. Hamuru streç filme sarıp 20 dakika kadar buzdolabında bekletin (hamurun dinlenmesi ve elinize yapışmaması için önemli bir nokta). Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler kopartın(küçük bezeler alın 20 adet çıkıyor). Kopardığınız bezeleri elinizle yuvarlayıp parmağınızla ortasını çukurlaştırın. Çırpılmış yumurta akına daha sonrada fındığa bulayın. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20 dakika pişirin. Pişen kurabiyeleri fırından çıkardıktan sonra içlerine istediğiniz reçeli sürüp servis edin. Afiyet olsun.

3 yorum:

  1. Merhaba Melike hnm sizin süslemede kullandığınız limonlu krema galiba tarifini neden yazmadınız tarifi detaylı yazarmısınız rica etsemm

    YanıtlaSil
  2. Keşke soruma cevap yazsaydınız Melike hnm :( :(

    YanıtlaSil