5 Ağustos 2014 Salı

ÇİKOLATA SOSLU DONUT

 

Bu güzel donutları kim yemek istemez ki? Hafif ve alışkanlık yapacak bir lezzet. O tatlı görünüşleri de insanın iştahını kabartıyor. Sizde bu sevimli donutları yapıp misafirlerinize ikram edebilirsiniz. Farklı lezzetler tatmayı seviyorsanız deneyin derim.


Malzemeler :
   3-4 su bardağı un
   2 yemek kaşığı tereyağ
   1 yumurta
   Yarım çay bardağı süt
   1 çay bardağı ılık su
   Yarım paket yaş maya
   2 yemek kaşığı toz şeker
   1 çay kaşığı tuz

Üzeri İçin:
 1 kutu krema
 120 gr  bitter çikolata

Kızartmak için:
2 su bardağı sıvıyağ





Hazırlanışı:
Sütü ılık hale getirin ve mayayı, tereyağını, şekeri ekleyip eritin. Un, su, tuz ve yumurtayı yoğurun. Hamurun içine ılık hale getirdiğiniz karışımı dökün ve iyice yoğurun. Kulak memesi kıvamında olması gerekiyor. 1 saat mayalanması için bekletin. Mayalanan hamurdan küçük parçalar koparıp yuvarlak hale getirin ve ortasını delip parmağınızla düzeltin. Tavada yağı kızdırın donutları kısık ateşte kızartın. Tabağa kağıt havlu serin ve kızaran donutları havlunun üzerine koyun. Bu işlem bittikten sonra sos tenceresine kremayı koyun kaynamaya yakın alın ve bitter çikolataları kırıp karıştırın. Donutların yarısını sosa batırın ve soğumaya bırakın. Afiyet olsun.

                         

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder