20 Ağustos 2014 Çarşamba

CAKE POPS





İkramlık olarak her zaman misafirlerinize çıkarabileceğiniz kek topları. Bayramlarda, doğum günlerinde misafirlerinize kendi yaptığınız çikolatalardan  sunmak isterseniz bu tarifi deneyin derim. Farklı şekillerde de süsleyebileceğiniz ve kahvenin yanında harika giden bir tat. Kalan kekleri değerlendirebileceğiniz bir tarif. Üzerine benmari usulü çikolatayla kaplamak istemiyorsanız (biraz uğraştırıcı) fındık ya da kakao ile de kaplayabilirsiniz.


Malzemeler:
 Kek ( yapmış olduğunuz kekleri değerlendirebilirsiniz vaktiniz yoksa 1 tane hazır kek)
 200 ml krema
 160 gr bitter çikolata
 Üzeri için:
 160 gr sade çikolata
 50 gr tereyağ

 





Yapılışı:
Keki rondodan geçirin. Kremayı tencereye dökün ve kaynama noktasına geldiğinde ocaktan alın. Çikolataları kırarak kremanın içine atın karıştırın. Rondodan geçirdiğimiz kek kırıntısını çikolata karışımının içine dökün ve karıştırın. Buzdolabına koyun ve soğumasını bekleyin (ele yapışmayacak kıvamda olmalı). Soğuduktan sonra yuvarlaklar yapın ve yarım saat buzdolabında bekletin. Bu sırada üzeri için benmari usulü çikolataları eritin. Kek toplarını benmari usulü erittiğiniz çikolataya batırın. Bu işlem bittikten sonra buzdolabında çikolataların kıvam almasını bekleyin ve sonra servis edin. Afiyet olsun.

1 yorum: